• Lorem ipsum
FAQ
Levering
Hoe worden pakketten verstuurd en verpakt?

Pakketten worden zorgvuldig ingepakt en beschermd met materialen zoals karton en lucht. Daarna word het pakket aan een van onze koeriers gegeven. De pakketten worden altijd verzekerd verzonden.

Wat als een pakket kwijt raakt?

Wanneer een pakket vermist raakt dient u gelijk contact op te nemen. Wij zullen dan zo snel mogelijk met de desbetreffende koerier contact op nemen. Hier zullen we dan de status updates van elke verplaatsing opvragen om zo het pakket te kunnen lokaliseren.

Ik wil graag mijn pakket afhalen, kan dat?

Jazeker dit is mogelijk. U kiest dan als optie afhalen en dan zullen wij contact met u opnemen.

Ik wil graag iets terug sturen en nu?

Voordat u een artikel terug stuurt, dient u contact met ons op te nemen. Wij zullen dit dan verwerken in ons systeem. Kosten en risico zijn voor de verzender. Dit betekend dus dat bij eventuele vermissingen of schades u aansprakelijk bent.

Help mijn pakket is beschadigd aangekomen en nu?

Als u ziet dat het pakket beschadigd is aangekomen dient u gelijk een foto van de doos te maken zonder dat deze geopend word. U neemt dan contact met ons op door te mailen naar: [email protected] of contact via whatsapp. Nadat u met ons contact heeft opgenomen gaan we kijken hoe we dit verder voor u kunnen oplossen.

Betaling
Ik kan alleen via bankoverschrijving overmaken?

Tot nu toe werken wij alleen met handmatige bankoverschrijvingen. Ideal zal in de toekomst ook mogelijk zijn.

Moet ik vooraf een product betalen als ik het afhaal?

Ja u dient het product vooraf te betalen. Dit omdat wij vaak het product nog moeten bestellen en zo kunnen waarborgen dat u daadwerkelijk de spullen ook koopt.

Hoe lang duurt een restitutie?

Dit kan vaak even duren omdat het product eerst terug genomen moet worden. De kosten retour dient de koper zelf te betalen. Eventuele schades tijdens transport naar Handelsonderneming Zwanenburg zijn op eigen risico. na ontvangst van het product wordt er gekeken of het nog aan de voorwaarde doet om terug genomen te worden. Hierna zal vrij snel het geld overgeboekt worden. Dit zal vaak binnen 5 werkdagen na ontvangst van retour goederen zijn.

Producten
Ik zoek een product maar het staat niet op de site?

Mocht er een product niet aanwezig zijn op de site kan het vaak wel zijn dat wij het kunnen krijgen. U hoeft alleen maar contact met ons op te nemen en uit te leggen welk product u zoekt. Wij zullen binnen 60 minuten het product op de site zetten.

Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden